Friday, July 21, 2006

aproape weekend!!!!



Ce bine e atunci cand stii ca ziua ce urmeaza celei de azi este destinata relaxarii, somnului, activitatilor familiale sau amicale. Cine nu e nerbadator sa vina sfarsitul de saptamana(a.k.a. weekend), sa nu fie nevoit sa se trezeasca la orele ireale ale diminetii, sa se grabeasca sa isi bea cafeaua(activitate pentru care este nevoie de timp, altfel nu poti simti aroma, taria, savoarea, etc.) si sa se imbrace rapid ca sa nu cumva sa intarzaie la serviciu. Am putea chiar sa comparam diminetile cu nishte eventuale competitii sportive. Daca am sta sa facem comparatie, trezitul de dimineatza, cafeaua bauta pe fuga, dushul ce dureaza odios de putin, imbracarea in graba, care insa trebuie sa respecte anumite norme, lipsa totala de concentrare(apare mai ales cand plecam si pe drum incepem sa ne intrebam daca nu cumva am uitat focul aprins in bucatarie-mai ales iarna-si va exploda intregul apartament in cazul in care gazele se opresc si pornesc in mod misterios, daca nu cumva am lasat usa descuiata si la intoarcere vom gasi intregul apartament devastat si toate lucrurile de valoare disparute si asa mai departe. Apoi infernalul drum cu mijloacele de transport in comun(la alegere, se poate transforma in iad si cel cu aototurismul propriu, in situatia in care exista in intersectie un politist neexperimentat-scuzati pleonasmul). Si bineinteles teama constanta ca nu vom ajunge la timp, ca vom primi penalizare, ca ni se va taia din salariu, ca seful va fi rece si distant cu noi toata ziua si ne va da cele mai infecte sarcini de indeplinit. Pana la urma, este intr-adevar o lupta cumplita, o competitie. Oameni de pretutindeni ar trebui sa primeasca medalii de onoare pentru efortul imens depus pentru a fi prezent, zi de zi , 5 zile pe saptamana, la locul de munca.
Apoi weekend-ul!! Ce poate fi mai frumos decat sa te trezesti la orice ora doresti, sa iti bei cafeaua in liniste, sa nu te preocupi de nimeni si nimic, sa faci exact ce te taie pe tine capul fara riscul de a primi dojeni sau avertismente. Ce poate fi mai frumos ne intrebam? Pai hai sa va spun eu. Mai frumos, chiar cel mai frumos ar fi sa si reusesti sa faci aceste minunate fapte. Pentru ca din experienta stiu ca un weekend nu inseamna aproape niciodata odihna, relaxare, si alte activitati care sa iti revigoreze sufletul si trupul pentru urmatoarea competitie. Cine se poate trezi la orice ora isi doreste, cand un vecin insistent si fara somn e hotarat sa darame peretele despartitor dintre bucatarie si hol, si pentru ca si el a lucrat in cursul saptamanii, nu are la dispozitie decat weeknd-ul pentru a face asta. Si se apuca(dupa proverbul "Cine se scoala de dimineatza departe ajunge") la ora 7 sau 8 dimineatza. In prima faza, surprinsi fiind de huruielile si bocaniturile necontenite, si inca avand ochii carpiti de somn, cautam ce avem la indemana, cum ar fi pernute mici, haine etc si ne acoperim capul(insistand asupra urechilor). Bineinteles ca asta nu ne va face surzi, si zgomotul nu se va opri cu siguranta. Dupa cateva minute apare starea de nervozitate, cand ne vine sa ne ducem si sa ii spargem capul harnicului nostru vecin, ne imaginam cum il torturam in cele mai cumplite moduri, cautam convulsiv cu mana pe podea un obiect, oricat de mic, sa aruncam cu el, sa ne calmam furia. Daca nu gasim ne lasam pagubasi, iar daca gasim, cu atat mai rau pentru noi(trebuie sa ne reamintim ca suntem inca la noi in casa, si potentialele daune vor fi tot ale noastre). Ne ridicam din pat, fireste cu o durere ingrozitoare de cap. Va dati seama ca asta e doar unul din cazurile in care toata ziua este distrusa. Nu ne mai putem concentra pe tot parcursul zilei, suntem morocanosi si nu ne mai bucuram de ravnitul weekend. Ar mai fi cateva situatii, ca de exemplu sa ai mormane de haine de spalat, munti de mizerie in camera, sa fie nevoie sa faci drumuri la persoane nesuferite, si asta doar pentru ca fac parte din familie(poate chiar sa iei si masa la ei), sa intervina diverse situatii in care prietenii din grupul tau nu mai pot merge(sau nu mai vor sa mearga, chiar daca nu admit), in locul stabilit cu bucurie acum doua saptamani etc.
Weekend-ul este deci, daca stam sa ne gandim, un izvor de nervi, oboseala si iritare(in conditiile mai sus specificate, iar daca se intampla sa fii exceptia, bafta ta). Asa ca, daca stam noi bine sa chibzuim, nu ar fi mai indicat sa renuntam la el? Sa fie asa, o continua zi de munca....(Doamne fereste). Nu. Daca analizam situatia la rece, mai bine sa bata vecinul, mai bine sa ai de spalat si de facut curat, decat sa fii nevoit sa te duci acolo....hi hi

No comments: